jueves, 31 de mayo de 2007

Socialistpartiet närmar sig fem miljoner medlemmar

TEGUCIGALPA / 070531 / Venezuelas Förenade Socialistparti PSUV närmar sig fem miljoner medlemmar, meddelade dagstidningen Diario Vea i dag, torsdag.

Då hade 4,4 miljoner aspiranter ansökt om medlemskap i det nya partiet. Det strävar till att förena alla revolutionära krafter som stöder den Bolivarianska revolutionen under ett organisatoriskt tak.

Under fyra helger har ’chavisterna’ registrerat venezuelaner som vill ansluta sig till vad som kommer att bli det största partiet i Venezuelas politiska moderna historia. Varje ansökan registreras i en dator och aspiranten lämnar också sitt fingeravtryck (!) på sin skriftliga ansökan som också går in i datorn.

På lördag-söndag äger sista omgången rum och då hoppas Chavez och hans närmaste att strecket för fem miljoner medlemmar kommer att passeras.

På lördag har Chavez också utlyst en allmän mobilisering av alla sociala och politiska krafter som stöder revolutionen för att slå tillbaka de krafter som vill destabilisera Venezuela och föra landet tillbaka till den ”gamla ordningen”. Arrangörerna tror att manifestationen kommer bli den största under Chavez’ mandatperiod.

Dick Emanuelsson

Bildtext:

President Hugo Chavez Frias skriver in sig som medlem i PSUV, Venezuelas Förenade Socialistparti. FOTO: PRESIDENCIA.