miércoles, 22 de octubre de 2008

Sarah Palin för militär invasion av Venezuela


<1297 tecken>

TEGUCIGALPA / 081022 / Den republikanske kandidaten till vicepresidentposten i det kommande valet i USA, Sarah Palin, utesluter inte som ett sista alternativ en militär invasion av Venezuela.
Det uppriktiga beskedet gav Palin i en intervju med TV-kanalen Univisión där hon underströk vikten av utöva en stenhård politisk press på president Hugo Chavez. Hennes medpartner John McCain å sin sida var lika kategorisk, även om han inte öppet talar om en militär intervention av det oljerika Venezuela:
– Vi har de största kolreserverna i världen och de utgör en vital del av vår framtid. Vi måste upphöra med att skicka dessa pengar till utlandet. Delar av dessa pengar hamnar hos terroristorganisationerna och det är ett faktum. Jag är utless på att skicka pengar till Hugo Chavez.
”Stick inte upp mot USA”!
Sarah Palin har tidigare attackerat Venezuela och det är uppenbart att vicepresidentkandidaten har svårt att dölja sin irritation över att Venezuelas statschef inte underordnar sig USA:s utrikes- och energipolitik utan i stället säger vad han anser vara en kriminell folkmordspolitik i flera delar av världen. Palin försäkrade i Univision att en republikansk administration kommer göra vad den anser vara nödvändigt för att ”de (Chavez och Venezuela) inte ska sticka upp mot USA med sina nycker”.
Dick Emanuelsson