viernes, 30 de diciembre de 2011

LATINAMERIKA: Vänsterpresidenterna som en efter en insjuknar i cancer offer för bioterrorism?

Dilma Rousseff (Bras), Fernando Lugo (Paraguay), Hugo Chavez (Ven),
`Lula` (Brasil) y Christina Kirchner (Arg), alla har de drabbats av cancer.

<5162 tecken>

LATINAMERIKA:

Vänsterpresidenterna som en efter en insjuknar i cancer offer för bioterrorism?

Tegucigalpa / 2011-12-29 / Chavez, ´Lula´, Lugo, Nestor Kirchner, Dilma Rousseff och nu Cristina Kirchner, har de förgiftats av CIA? Det är den stora spekulativa frågan i Latinamerika efter att den argentinska presidentens presschef i onsdags (28 december) meddelat att också Kristina Kirchner drabbats av cancer.
– Skulle det vara så konstigt om de (USA) har utvecklat en teknologi för att framkalla cancer, en teknologi som ingen hittills har någon kunskap om? frågade Venezuelas president Hugo Chavez sig när han fick vetskap om Kirchners cancer. Chavez underströk dock att han spekulerade.
Washington kommenterade Chavez´ uttalande med orden; “fasanfullt och förkastligt”!
Att CIA omedelbart dök upp på de anklagades bänk är inte märkligt. CIA, FBI och andra civila och militära underrättelseorgan från USA har officiellt erkänt att de genomfört 638 mordförsök bara mot Fidel Castro. Att dessa organ skulle kunna ligga bakom en ny form av förtäckta biologiska operationer, skulle heller inte överraska.
När Chavez efter en latinamerikaturné läkarundersöktes på Kuba i juli 2011 och konstaterade att han drabbats av cancer, varnade Fidel för Chavez´ spontana utflykter och godtrogenhet under sina resor och framträdanden: ”Chavez, ta det försiktigt. . . det finns personer som har utvecklat teknologier. . . försikltigt med vad de erbjuder dig att äta”. För min egen del kom jag att tänka på Honduras´ störtade president Manuel Zelaya som alltid frågar efter något att äta när han dyker upp i en by eller på ett möte. . . .

Fyrtio döda mikrobiologer

Den guatemalanske-kubanske kontraspionen Percy Alvarado tvekar inte. I en artikel och kartläggning om CIA:s mord skriver han om den omfattande superhemliga forskningen i biologisk krigföring som Pentagons laboratorium har framställt. Här finns allt från Vietnamkrigets napalm till antrax och den så kallade svinflunsan AH1N1.

Forskningen har varit så hemlig att enligt författaren Steve Quayle, som skriver för Free Press International, avled 40 mikrobiologer i Pentagons tjänst mellan 2002-2006. Inte i något fall fanns det en logisk orsak till de misstänksamma och plötsliga självmorden eller olyckor de drabbades av.
Det finns naturligtvis inga som helst bevis för att CIA eller den israeliska underrättelsetjänsten Mossad skulle ligga bakom ett eventuellt bakteriologiskt krig mot de progressiva presidenterna i Latinamerika. Men i dag återstår i frisk mening egentligen bara Evo Morales i Bolivia, Rafael Correa i Ecuador, Daniel Ortega i Nicaragua och Uruguays president José Mujica bland vänsterns eller så kallade ”progressiva” presidenter som inte har insjuknat. Resten har genomgått, genomgår eller ska genomgå cellgiftsbehandlingar.
Det är ett helt otroligt scenario utan historisk jämförelse. Tillfällighet eller fysiska offer för en djävulsk plan som går ut på att likvidera folkvalda presidenter när dessa vill gå en väg som inte faller förövaren i smaken?

 

Obamas dödsskvadroner i världen

I juni 2010 intervjuade Washingtons Post experten och forskaren Jeremy Scahill. Denne uppgav att Obamaadminstrationen det senaste året på ett anmärkningsvärt sätt har utökat sitt förtäckta krig i världen från 60 till 75 länder med hjälp av Pentagons specialstyrkor.
Sammanlagt utgör de 13.000 militära och civila enheter, experter på underrättelseverksamhet, psykologisk krigföring, selektiva mord, uppdrag för att träna, hemliga operationer med mera.
Jeremy Scahill uppgav att Obama hade skickat elittrupper under befäl av det Förenade Kommandot för Specialoperationer till Iran, Georgien, Ukraina, Bolivia, Paraguay, Ecuador, Peru, Jemen, Pakistan, Filipinerna, med flera länder.
Sedan 2006 opererar de även i hemlighet i länder som Venezuela, Colombia och Mexiko, tillade Eva Golinger, USA-advokat och expert på USA:s finansiella, militära och politiska intriger i Latinamerika, främst Venezuela.
Enligt Scahill och Golinger finns det färdiga preventiva” och ”långt framskridna planer på attacker” på ett ”oräkneligt antal platser i världen”. Uppstår ett identifierat ”hot” eller en ”komplott” iscensätts dessa planer omedelbart.
Är “Latinamerika” ett sådant hot?

 

Latinamerikas egen väg

Argentinas dåtida president Nestor Kirchner satte 2005 spiken i USA:s planer på att ekonomiskt annektera kontinenten via sin frihandelsorganisation ALCA. Kirchner insjuknade i början av 2010 och drabbades av en hjärtinfarkt den 29 oktober 2010 och avled.
Paret Kirchner, Nestor och Cristina.
I början av december 2011 grundades den Latinamerikanska och Karibiska Gemenskapens organisation CELAC, utan USA och Canada som hittills kontrollerat kontinenten via OAS. ALBA omfattar nio länder och PetroCaribe har snart 30 medlemsländer i sitt register som gynnas av mycket förmånliga oljeköp från Venezuela.
Brasilien är i dag världens 6:e stormakt inom ekonomi och handel och har gått om Storbritannien. Den latinamerikanska kontinenten spår BNP-ökningar för 2012 på mellan 3-10 procent, mycket tack vare att dessa ”sjuka” vänsterpresidenters sociala- och ekonomiska politik. Att denna ibland står i motsättning till Världsbanken och IMF, kontrollerade av USA och EU, är heller ingen nyhet.
Samtidigt genomgår USA och Europa en kapitalistisk kris som bara kan jämföras med 1930-talets.
Sakta men säkert växer den egna latinamerikanska identiteten och integrationen fram, även om det ska erkännas att det finns ett antal högerpresidenter som är villiga redskap i händerna på USA.
”USA:s bakgård” är inte samma lydiga redskap som igår. Och det gör Vita huset och Pentagon förtvivlat men också mycket farligare, menar Chavez och en rad vänsterdebattörer i Latinamerika.
Dick Emanuelsson